Şube Müdür Vekili: Dr. Metin SABUNCU

BAŞKANLIĞIMIZ > Sağlık ve Mediko Hiz. Şube Müdürlüğü > Sağlık Hizmetleri Şube Müdür V.Dr. Metin SABUNCU

Dr. Metin SABUNCU

1966 doğumlu Dr Metin Sabuncu 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olmuştur.Mecburi hizmetini sağlık bakanlığında yaptıktan sonra,1996 yılında Yalova Belediyesi Sağlık İşleri müdürlüğünü kurmuştur.2000 yılında Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı kentler projesi kapsamında Türkiye de Bursa dan sonra ikinci il olarak Yalova nın Dünya Sağlık Örgütü ne üyeliğinin kabul edildiği çalışmaları koordinatörlük yapmıştır.Bu çalışma kapsamında Türkiye de çeşitli kentlerin kent sağlık profili ve kent sağlık gelişim planını hazırlamıştır. Dünya sağlık örgütü ,alt çalışma ağları olan health impact assessment ve healthy ageing alt çalışma kurullarında üyelik yapmıştır. Tip 2 diyabet hastalarının birinci derece yakınlarında metabolik sendrom gelişimi adlı araştırması 42. ulusal diyabet kongresinde sunulmuştur.Diyabette birincil bakım planı hazırlayarak Uludağ Üniversite Tıp Fakültesi endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları bilim dalı ile metabolik hastalıklar konusunda, biyoloji bölümü ve çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dalı, çocuk allerji bilim dalı ile Yalova nın polen haritası çalışmalarında bulunmuştur. Ayrıca çeşitli kongrelerde sunulan ; engelli veri tabanı oluşturma,yaşlıların kendi sosyal ortamında bakım sistemi, yaşlı yaşam beklentisi ölçümü,yerel yönetimlerde kadınlarla ilgili çalışma stratejisi belirleme çalışması,kent sağlık profili hazırlanması, adlı bildirileri ulusal ve uluslar arası kongrelerde yayınlanmıştır. Dr Metin Sabuncu ulusal düzeyde yayınlanan şehir sağlığı dergisinde yayın kurulunda yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği uygulamasında aile hekimliği eğitim alan Dr Metin Sabuncu 2009 yılından bu yana Yalova Üniversite Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Mediko Sosyal Merkezi kuruluşunda görev almıştır ve halen bu birimde çalışmaktadır.

Telefon: 0226 815 58 90

E-Posta        : msabuncu@yalova.edu.tr