YALOVA ÜNİVERSİTESİ AİKİDO TOPLULUĞU 2021 YILININ SON AİKİDO SEMİNERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Yalova Üniversitesi Aikido Topluluğu Mersin Aiki Mugen Dojo antrenörü Rıdvan Doğan’ın(Aikido 4 Dan) katılımıyla 25-26 Aralık günlerinde 2 gün süren aikido semineri gerçekleştirdi. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na bağlı spor kompleksinde gerçekleştirilen etkinliğe Aikido Topluluğu üyeleri ve Yalova Üniversitesi öğrenci ve çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Aikido Eğitmeni Rıdvan Doğan yirmi bir yıldır uğraştığı aikido ile ilgili birçok detayı katılımcılara aktarırken aikidonun felsefesi, aikidonun çalışıldığı yerin ismi olan dojo kurallarını, bazı temel tekniklerin inceliklerini katılımcılara anlattı. Daha çok uygulama şeklinde gerçekleşen seminerin sonunda Doğan katılımcıların sorularını da yanıtlayarak aikidoya dair birçok konuya açıklık getirdi. Doğan özellikle çağımızın en büyük sorunlarından olan stres ve stresle başa çıkmada aikidonun öneminden bahsederek; aikidonun yalnızca dışarıdan gelen şiddete karşı bir savunma aracı olmadığını ayrıca içeriden gelen strese karşı inanılmaz bir savunma aracı olarak yer aldığını belirtti.

Etkinlik sonunda Yalova Üniversitesi Aikido Topluluğu Antrenörü Şahin Özdemir ve etkinlikte yer alan çalışan ve öğrenciler Doğan’a katkılarından dolayı memnuniyetlerini belirttiler.