Yalova Üniversitesi Hukuk Kulübü 10-11 Mart 2022 Ankara gezisi

Geziye ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret ederek başlayan öğrenciler Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andıktan sonra ikinci durakları olan Hakimler ve Savcılar Kuruluna geçtiler. Kurulda tetkik hakimi olarak görev yapan Ferhat Boyraz ve Güven Elçim değerli bilgi ve deneyimlerini Yalova Hukuk Kulübü öğrencileriyle paylaştı. Gün sonunda, Türkiye tarihinde tanınan kişilerin mahkum olarak kaldığı ve sonradan müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi Müzesi ziyaret edildi.

Gezinin ikinci gününe Anayasa Mahkemesi ziyaret edilerek başlandı. Türkiye'deki anayasal yüksek yargı organlarından biri olan Anayasa Mahkemesi'nde kulüp öğrencileri Dr. Osman Arslan tarafından karşılandı. Arslan, Anayasa Mahkemesinin işleyişi ve bireysel başvurunun Türk Hukuk Sistemindeki önemine dair bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Anayasa Mahkemesi ziyareti sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret eden öğrenciler burada TBMM'nin tarihi, genel düzeni, işleyişi ve mimarisi gibi konularda bilgi sahibi oldular.

Son olarak öğrenciler Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda düzenlenen ve mali yargı organı olan Sayıştay'ı ziyaret etti. Burada Sayıştay Uzman Denetçi Mustafa Doruk Kalelioğlu ve Sayıştay Başkan Yardımcısı Ahmet Tezcan tarafından bilgilendirilen öğrenciler son ziyaretlerini de gerçekleştirerek Ankara gezisini tamamladılar.

Yalova Üniversitesi Hukuk Kulübü olarak gezimiz süresince başından sonuna kadar bizlere her türlü desteği gösteren Yalova Valisi Muammer Erol'a ve okulumuz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci'ye yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.