Yalova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yeniler Kulübü tarafından düzenlenen “Tecrübe Paylaşımları” isimli söyleşi Yalova Valisi Muammer Erol’un katılımları ile gerçeklemiştir. 15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye, Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Çancı ve Genel Sekreter Sayim Oral’n yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım sağlamışlardır.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programı, açılış konuşması ile açan Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, mesleki tecrübelerini öğrenciler ile paylaşmak üzere Yalova Üniversitemizi teşrifleri ile zenginleştiren Yalova Valisi Muammer Erol’a ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletmişlerdir.
Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin açılış konuşmasının ardından sözü devralan Yalova Valisi Muammer Erol, programı ilgi ile takip eden akademisyen ve öğrencilerin devlet yapıları, yönetim şekilleri ve valilik mesleğinin melekelerine dair soruları yanıtlamışlardır. İllerdeki idari yönetim örgüleri ile büyük şehirlerdeki yönetim yapıları hakkında bilgiler paylaşan Vali Erol, Yalova ilinin de ileride büyük şehir olmasını arzu ettiğini ifade etmişlerdir.
Valilerin, ‘’Devletin Taşradaki Temsilcileri’’ olduğuna değinen Vali Erol, devletin en önemli varlık sebeplerinin başında gelen kamu güvenliğinin ve adaletin tesis edilmesi noktasında il Valileri’nin mülki idare amiri olarak önemli görevler üstlendiklerine vurgu yapmışlardır. Öğrencilerimize serbest zamanlarında yabancı dil eğitimine ağırlık vermeleri ve ders notlarını yüksek tutmaları tavsiyelerinde bulunan Vali Erol, ayrıca yaşadıkları şehirlerin kültürel zenginliklerinden istifade etmeleri önerisinde bulunmuşlardır.
Valilik görevindeki kariyer adımlarının ne şekilde ilerlediği hakkında bilgi veren Vali Erol, öncelikle kaymakam adaylığı ve mesleğe başlama süreçleri hakkındaki düşüncelerini aktarmışlardır. KPSS sınavının dışında özel bir sınav ve mülakat adımlarının mevcudiyetini dile getiren Vali Erol, mülakatların ilgili meslekte vazgeçilmez bir unsur olduğunu, zira; devleti temsil edecek kişinin yalnızca yazılı sınav ile tespitinin yeterli olamayacağını söylemişlerdir.
Kimlerin valilik yapmaması gerektiği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Vali Erol, “Eğer egoist yapıya sahip iseniz asla bu mesleğe yönelmeyin. Bu meslek özveri isteyen bir meslektir” söylemi ile Valilik mesleğinin melekeleri üzerinde de durmuşlardır. Kaymakamlık görevi ile başlayarak Valiliğe değin uzanan süreci anlatan Vali Erol, en az 18 yıl ülkenin çeşitli bölgelerinde kaymakam olarak görev aldıktan sonra Vali olmanın yolunun açılabilmekte olduğunu belirtmiştir. İdarecinin birinci vazifesinin, görevini en iyi şekilde ifa etmeye odaklanmak olması gerektiğinin altını çizen Vali Erol, görev yerinizden ayrıldığınızda arkanızdan iyi dileklerde bulunan bireylerin çoğunlukta olmasının, görevinizi layıkıyla ifa etme noktasında bir gösterge olacağını söylemiştir. Valilik mesleğinin asla maddi kazancın ön plana alınarak seçilen bir meslek dalı olamayacağını da sözlerine ekleyen Vali Erol, ‘’Hayattan ekonomik ferahınızın daha iyi noktalara gelmesi yönünde beklentileriniz var ise bu mesleğe talip olmayın’’ ifadelerini kullanmıştır.
Vali Erol, tecrübe ettiği mesleği seçmiş olmaktan dolayı pişmanlık duyup duymadığı noktasındaki bir soruya verdiği yanıtta da bu memleketin insanlarına hizmet edebilmek adına gayret göstermekten hiçbir zaman pişmanlık duymadığını ifade ederek, ‘’Bu meslek gönül işidir, bu mesleğe gönülden bağlılık duyan birey için tek bir insanın hayır duası adına dahi bir ömür feda edilebilir’’ söyleminde bulunmuşlardır.
Yalova Valisi Muammer Erol’un katılımıyla gerçekleştirilen ‘Tecrübe Paylaşımları’ başlıklı söyleşi, Vali Erol’a çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona ermiştir.