Yalova Üniversitesi    sks@yalova.edu.tr 0226 815 54 49

4. Polimer Günleri'ne Büyük İlgi

Polimer Araştırma Kulübü'müz tarafından düzenlenen 4.Polimer Günleri, 18,19 ve 20 Nisan 2016 tarihlerinde Raif Dinçkök Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Polimer Günleri öncesi yapılan ankete göre çeşitli sektörlerden firmaların davet edildiği etkinliğin açılışına Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz EROĞLU, PAGEV Genel Sekreteri Ertan GÜNEŞ ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Açış konuşmalarında söz alan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz EROĞLU plastik sektörünün hızla gelişen ve büyüyen bir sektör olduğuna vurgu yaptı. Avrupa'nın plastik işleme sektöründe en büyük 2'nci ülkesinin Türkiye olduğuna dikkat çeken EROĞLU, "PAGEV eğitim amaçlı kurulan bir vakıf. Sektördeki eğitim eksiğini görerek kuruldu. PAGEV bu anlamda eğitim faaliyetlerini destekliyor ve buna bir süreklilik kazandırmayı hedefliyor. Yalova Üniversitesi de Polimer Mühendisliği alanında bu yıl üçüncü mezunlarını verecek. Şunu bilin ki sektör buradan mezun olacak mühendisleri dört gözle bekliyor” dedi.

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım ise konuşmasında, "Plastik sektörü buradan mezun olacak mühendislerden büyük şeyler bekliyor. Türkiye 2016 yılında plastik işleme kapasitesi anlamında Avrupa'nın en büyük ülkesi olma hedefinde. Bunun için kaliteli hammadde üretmek lazım. İşte bunu yapacak olanlar da Türkiye'de ilk kez açılan bu üniversiteden mezun olacak siz öğrencilerimizsiniz. Sizler bizim gelecekte övünç kaynaklarımız olacaksınız. Yalova'nın ve Yalova Üniversitesi'nin adını her yerde duyuracaksınız. Şu anda bir çok ülkenin gözü bizim üzerimizde. Avrupa'dan hatta Amerika’dan bile bir çok üniversite bizimle işbirliği yapmak istiyor. " diye konuştu.

Açılış merasiminin ardından birinci oturumda söz alan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz EROĞLU, PAGEV ’in yaptığı eğitim faaliyetlerinden bahsetti. ”Polimer Mühendisliğinin bir odasının olması gerektiğini ve mezunlar derneğinin kurulması gerekli. ” dedi.

İlk günün ikinci oturumuna otomotiv, beyaz eşya, küçük ev aletleri, elektrik/elektronik, mobilya, inşaat ve tarım sektöründe lider kuruluşlardan bir olan Gama Alfa Plastik İnovasyon San. Ve Tic. A.Ş. Ar-Ge Takım Lideri Süreyya İnci KÜPCÜ katıldılar. İlk günün üçüncü konuşmacısı ise İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurseli UYANIK hocamız, konuşmasında akıllı polimerler konusuna değindi ve etkinliğin düzenlemesi için Yönetim Kurulu Başkanımız Özer ERDOĞAN ‘a teşekkür etti. Günün son oturumunda BASF TÜRK Firması adına Gebze Fabrika Müdürü Ahmet İlker CAN ve BASF TÜRK Kurumsal İletişim Sorumlusu Soydan KIZGIN beyler konuğumuz oldular. BASF tarihi, Sosyal sorumlulukları ve Türkiye’nin kimya sektöründeki pozisyonundan bahseden CAN, etkinlik için çok teşekkür etti.

İkinci günün ilk oturumuna, otomotiv sektörü için yüksek kalitede ürünler üreten FOMPAK firması adına Mehmet Kutluhan ÇİFTÇİ bey konuğumuz oldu. FOMPAK – TOFAŞ iş birliği ile FIAT otomotiv markasının Egea modelinin koltuklarını ürettiklerini söyleyen ÇİFTÇİ, üretim sürecinden, kalıpcılıktan bahsetti. Oturum sonunda ise katılımcıların sorularını yanıtladı.

İkinci günün ikinci oturumunda petrokimya sektörünün öncü ismi, gençve dinamik ruhu; RAVAGO firması adına insan kaynakları müdürü Çağla TANRIVERDİ hanım ve Ar-Ge mühendisleri Beril BAYKAL hanımefendiler konuğumuz oldular. Öncelikle RAVAGO’nun tarihinden bahseden TANRIVERDİ, Öğrencilere staj hakkında ve işe alım süreçleri hakkında bilgi verdiler. Ar-Ge mühendisi BAYKAL ise tecrübelerini ve projelerini öğrencilerle paylaştılar ve oturum sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

İkinci günün üçüncü oturumuna İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Özgür SEYDİBEYOĞLU konuğumuz oldu. Katılımından dolayı ziyadesiyle memnun olduğunu dile getiren SEYDİBEYOĞLU, biyo-kompozitlerin gelişim süreci ve projelerinden bahsettiler.

Günün son oturumunda Türk beyaz eşya sektörünün lider firmalarından Arçelik adına Ar-Ge direktörlüğünde uzman Orkun KAYMAKÇI bey konuğumuz oldu. Firmasının tarihi gelişiminden, beyaz eşya sektöründeki gelişmelerden ve Arçelik firmasının Ar-Ge projelerinden bahseden KAYMAKÇI, oturum sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

Üçüncü günün ilk oturumunun konuğu Yalovanın parlayan yüzü Yalova Kompozit ve Kimya İhtisas Islah Organize Sanayi Bölgesi ( YALKİM OSB ) Yönetim Kurulu Başkanı Celal ÖZEL bey konuğumuz oldu. Kompozitler hakkında bilgi veren ÖZEL. Polimer Mühendisliğinin varlığı ve böylesine büyük etkinliklerin oluşumu için memnun olduğunu söyledi ve oturum sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

Üçüncü günün ikinci oturumunda konuk, kalıp sanayisinin büyük firmalarından biri olan MTN Kalıp’ın Yönetim Kurulu Başkanı Metin GÜLER beydi. Ürettikleri kalıplardan ve üretim yöntemlerinden bahseden GÜLER bu tip bir organizasyonda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Üçüncü günün üçüncü oturumunda otomotiv sektörünün öncü kuruluşlarından olan Faurecia firmasının Kimya Teknik Müdürü Olek ZILKOVSKI bey konuğumuz oldu. Faurecia’nın tarihinden bahseden ZILKOVSKI üretimlerinden, ürünlerinden ve Ar-Ge projelerinden bahsetti. Oturum sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan ZILKOVSKI organizasyonda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Üçüncü günün son konuşmasını Pirelli Grubu adına Malzeme ve Süreç Müdürü Sabit KARAYEL bey konuğumuz oldu. Pirellinin vizyonunu anlattı ve kauçuklar hakkında bilgi veren KARAYEL, oturum sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

4. Polimer Günlerinin kapanış konuşması YÜPAK Yönetim Kurulu adına iletişim sorumlusu Batuhan BENLİ yaptı. Başta YÜPAK Yönetim Kurulu Başkanı Özer ERDOĞAN olmak üzere katılımcı herkese sonsuz teşekkürlerini ileten BENLİ. 4. Polimer Günlerini sonlandırdı.